Laden Evenementen

LIVE: THE BUGABOOS (B)

  • Dit event is voorbij.

Het is niet eenvoudig om een band als”THE BUGABOOS” voor te stellen in een paar woorden. Dit zou een inbreuk zijn op de kwaliteiten die deze Belgische Blues/Bluesrock band in huis heeft. De band werd opgericht in 2006, en heeft ondertussen vele wissels doorstaan alvorens tot deze hedendaagse solide bezetting te komen.
Zij brengen zorgvuldig gekozen Bluessongs verwerkt en vertegenwoordigd met hun eigen Bugaboos geluid. Zij durven afdwalen van de meest bespeelde wegen en loodsen zo de verschillende stijlen van de Rhythm&Blues naar de 21ste eeuw. The Bugaboos hebben hard gewerkt om dit muzikaal doel te bereiken, door het veelvuldig spelen in alle mogelijke en uiteenlopende cafés, clubs en festivals in de lage landen.
De band bracht in 2011 de eerste cd “Get The Blues On” op de markt. Deze werd door fans en de media goed ontvangen. Het leverde ons dan ook tal van mooie podia op in de Benelux, waaronder zelfs het voorprogramma van enkele grote affiches. Momenteel draait de band op volle toeren en dit alles door onze nieuwste cd “Deccenium” die onlangs verscheen. Deze is tot stand gekomen ter ere van het reeds meer dan 10 jarig bestaan van de band. Gevuld met eigen songs zoals “If only i were” & “Get the blues on” de titel van hun eerste cd, staat deze cd ook gevuld met ultiem verwerkte songs mits behoud van het bugaboos geluid. Ondersteund door onze drummer “Dynamic Dirk” en bassist “Groovin’ Eddy” hebben zij een zeer solide ritmesectie, samen met rhythm&lead gitarist”Guitar fingers Raf”, en als uitzondering op de regel en verrijking tot onze eigen bugaboos sound de ervaren saxophonespeler “Edy De Vos”. En “Blueslady Kath” in deze bezetting, brengt met haar ruwe en eigenwijze bluesstem een gevoel dat de fans blijft vermaken, en zorgt voor de leukste ambiancepartijen onder het publiek.

Datum:

zondag 27 augustus 2017

Aanvang:

18:00

Locatie:

Cafe Het Spektakel (Website)

Toegangsprijs:

Gratis