Laden Evenementen

LIVE: HERAUT + CHICAGO CAPITOLS

  • Dit event is voorbij.

Heraut uit Tilburg met roots in Asten maakt eigenzinnige Indie Rock beïnvloed door oa Editors, Coldplay en Klangstof en bestaat uit
Stan Verhees
Co van Griensven
Marc van den Hout
Adriaan van der Linde
Karel Hulshof

Met zang, bluesharp, gitaar, drums en bas speelt CHICAGO CAPITOLS vette rhythm and blues uit de windy city van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter.
Met o.a. songs van de grote legendes zoals Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters. Het viertal de Chicago Capitols worden gevormd door frisse en enthousiaste muzikanten uit onder andere the Vibrotones, Hoodoo Monks, Stepping Stone, Mississippi Delta Brothers en Ray Stepien trio.
Zang en Blues harp: Erik van Tilburg
Gitaar: Jeroen Ansems
Drums: Daan van der Vorst
Bas: Joni Houtman
De bandleden speelden de afgelopen jaren op ongeveer alle Blues festivals en routes in Nederland. Van Moulin Blues naar Paaspop en van Kwaddendame naar o.a. Culemborg Blues, Bospop en Swing Wespelaere in België. Zo ook van de Bluesnacht in Assen, Wilhelmina Bluesplein tot het Wiekse witte blues van Maastricht en op de boot van Blues on the River in Rotterdam naar Texel Blues.
In het poppodium en club circuit speelden ze oa supports voor the Paladins, Brain Setzer Orchestra, the Hoax, Andre Williams, Jon Spencer, T 99, Seatsniffers, Kenny Wayne Sheperd en bijvoorbeeld als op heat up bij de return van de Red Devils bij hun KING KING comeback na 25 jaar, met Nederlandse bluesmaster Big Pete.

Datum:

zondag 3 november 2019

Aanvang:

18:00

Locatie:

Cafe Het Spektakel (Website)

Toegangsprijs:

Gratis