Warning: include_once(/var/www/vhosts/hetspektakel.nl/httpdocs/wpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/hetspektakel.nl/httpdocs/wpress/wp-content/advanced-cache.php on line 14 Warning: include_once(): Failed opening '/var/www/vhosts/hetspektakel.nl/httpdocs/wpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:') in /var/www/vhosts/hetspektakel.nl/httpdocs/wpress/wp-content/advanced-cache.php on line 14 LIVE: GRAVELROAD (USA) | Café het Spektakel
Laden Evenementen

LIVE: GRAVELROAD (USA)

  • Dit evenement is voorbij.

Een duistere en ruwe mix van Delta Blues, Punk Rock, en vertrouwde Rock ’n Roll. Swingend, diep, heavy en groovy.
Invloeden: : Mississippi Fred McDowell, Junior Kimbrough, RL Burnside, T-Model Ford, Black Sabbath, Nick Cave, Minor Threat, Tom Waits, Furry Lewis, Wu Tang Clan, Earthless, Led Zeppelin, AC/DC.
GravelRoad-leden zijn door de wol geverfde muzikanten die de heavy blues als geen ander spelen – van de basbeatstijl die je hoort op de akoestische Delta-opnames uit Clarksdale, tot het elektrische werk uit de Mississippi Hill Country bij Oxford (waar de basdrum zijn stempel drukt, soms net voldoende pauzerend om de groove erin te houden).
GravelRoad heeft bewezen dat de aandacht die ze kregen terecht was toen T-Model Ford GravelRoad uitkoos als zijn vaste begeleidingsband tussen 2008 en 2013.
De legendarische T-Model Ford stierf in 2013 op 92-jarige leeftijd. Hij nam 2 cd’s op met GravelRoad; The Ladies Man en Taledragger.
GravelRoad is een band die de trance van de North Mississippi Hill Country Blues vermengt met de fuzz en kracht van stevige rock.
Hun laatste wapenfeit “Capitol Hill Country Blues” werd geproduceerd door niemand minder dan Jack Endino, die in het verleden al producer was van o.a. Nirvana, Soundgarden en Mudhoney.

Datum:

zondag 29 september 2019

Aanvang:

18:00

Locatie:

Cafe Het Spektakel (Website)

Toegangsprijs:

Gratis