Warning: include_once(/var/www/vhosts/hetspektakel.nl/httpdocs/wpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/hetspektakel.nl/httpdocs/wpress/wp-content/advanced-cache.php on line 14 Warning: include_once(): Failed opening '/var/www/vhosts/hetspektakel.nl/httpdocs/wpress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:') in /var/www/vhosts/hetspektakel.nl/httpdocs/wpress/wp-content/advanced-cache.php on line 14 Last Minute Show: LONG WAY DOWN | Café het Spektakel
Laden Evenementen

Last Minute Show: LONG WAY DOWN

  • Dit evenement is voorbij.

Long Way Down is een melodieuze punkrock formatie uit Groningen.

De band is in 2006 opgericht. De originele bezetting van Long Way Down bestaat uit zanger Leon Derksen, gitarist en zanger Hans van der Horn, gitarist Frank Korma, bassist Mark Timmers en drummer Erwin Jaeggi. Er wordt in de beginperiode opgetreden met onder andere de Amerikaanse band Much The Same, een EP opgenomen genaamd ‘A Second Home’ en een minitour gedaan door België. In 2007 verlaat Korma de band en wordt Jildert Beeksma aangetrokken als nieuwe gitarist. Begin 2008 verlaat ook Jaeggi Long Way Down. De laatste optredens met Jaeggi vinden plaats in de kelder van Vera en de bovenzaal van Simplon. Zijn plek wordt ingenomen door Michiel Schouten.
Long Way Down treedt op 20 juni 2008 met de bekende Amerikaanse hardcorepunk groep Rise Against op in De Oosterpoort. In december van dat jaar worden België en Duitsland aangedaan tijdens de Asleep At The Wheel Tour. In 2009 wordt de EP ‘When Reality Kicks In’ opgenomen en in eigen beheer uitgebracht, met hierop de nummers ‘Another Weak’, ‘Sucker Punch’ en ‘Wake Up’. In 2010 wint Long Way Down een wedstrijd op de landelijke radiozender 3FM. De prijs is een optreden met Destine, Only Seven Left en MakeBelieve in de grote zaal van Vera. Het vijftal deelt rond deze tijd ook het podium met de Canadese bands This Is A Standoff en The Flatliners. Bij tours in 2009 en 2010 worden België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Slovenië bezocht.
In 2011 verschijnt de EP ‘Empty Hearts & Get-Well Cards’ op het label White Russian Records uit Den Bosch. Op deze release staan zeven tracks: ‘Stick Around’, ‘Demons’, ‘Close Distance’, ‘Exit Plan’, ‘Before It Ends’, ‘Chasing Hospitals’ en ‘At Wit’s End’. De plaat krijgt een lovende recensie in Up Magazine, een tijdschrift over alternatieve muziek, en wordt ook op websites die gespecialiseerd zijn in punkrock goed ontvangen. In een interview met Up Magazine doet Timmers, die in de scene de bijnaam Malterman draagt, het volgende uit de doeken over de muziek van Long Way Down: “In 2006 besloten we een band op te richten waarin de muziek waarmee we opgegroeid zijn centraal zou staan. Denk aan bands als No Use For A Name, Lagwagon en Pulley. Onze roots liggen dan ook in de jaren negentig punkrock en we delen met zijn vijven de liefde voor deze muziek. Uiteraard heeft onze muziek zich ontwikkeld, maar onze roots zijn er nog steeds in terug te horen. Bands waar wij naar luisteren en die ons op die manier inspireren, zijn onder andere Bayside, A Wilhelm Scream, Taking Back Sunday, Propagandhi en Polar Bear Club, om er maar een paar te noemen. We halen onze inspiratie uit verschillende stromingen, van hardcore en skatepunk tot poppunk en emocore. Onze eigen sound kun je beschrijven als melodieuze punkrock of poppunk. Als je het in een hokje wilt duwen, zou je het daar ergens moeten zoeken.”
Na de release van ‘Empty Hearts & Get-Well Cards’ zijn er optredens met de Amerikaanse bands A Wilhelm Scream en Strung Out. Long Way Down gaat ook in 2011 en 2012 naar het buitenland voor shows in België, Duitsland, Tsjechië en Hongarije. Er worden nieuwe nummers geschreven en live gespeeld, genaamd ‘Role Models’, ‘Down For The Count’, ‘Cobwebs’, ‘Brutal Truth’ en ‘My Own Vegas’. In 2013 trekt de band naar Oost-Europa voor de Eastern Promises Tour. Later dat jaar stopt Schouten en keert Jaeggi terug bij Long Way Down.

Datum:

zaterdag 21 september 2019

Aanvang:

21:30

Locatie:

Cafe Het Spektakel (Website)

Toegangsprijs:

Gratis